Plavinci predstavlja oranž vina u Italiji i Sloveniji

Vinarija Plavinci će u Veroni (a kasnije i u Izoli) predstaviti tri vina. Dok je festival u Izoli uglavnom za ljubitelje oranž vina, u okviru VinItaly festivala u Veroni se održava poslovno orijentisani festival oranž vina.
Plavinci predstavlja oranž vina u Italiji i Sloveniji

Orange Wine Festival je godišnja vinska zabava u Izoli (Slovenija), na kojoj ljubitelji oranž vina imaju priliku da upoznaju vinare. Zabavan i uzbudljiv događaj, bez mnogo očekivanja trgovačkih ili poslovnih kontakata za vinare. To im je pre prilika da vide reakciju onih koji uživaju u oranž vinima i zajedno se zabavljaju.

Ove godine, međutim, u okviru VinItali u Veroni, jednog od najvećih sajmova vina u svetu, 3. aprila se održava poslovno orijentisani festival oranž vina. Namera je da okupi i spoji profesionalne kupce vina iz maloprodaje i HORECA sektora sa samim vinarima. Vinarija Plavinci će predstavljati Srbiju, nadajući se da će skrenuti pažnju na malu grupu zanatskih, prirodnih vinara koji su se ovde pojavili u poslednjih 10 godina.

Oranž vino se pravi od belog grožđa, gde kožica ostaje u kontaktu sa sokom nakon drobljenja. Za to vreme, koje se zove maceracija, deo boje, tanina i drugih materija se ekstrahuje iz ljuski grožđa i proizvodi vino sa izgledom i aromom negde između belih i crnih vina. Zahvaljujući ovoj maceraciji oranž vina imaju sposobnost da ostanu održiva veoma dugo bez ikakvih aditiva i konzervansa. Većina oranž vina se pravi od organskog ili biodinamičkog grožđa. Gotovo sve vinarije koje prave oranž vina su male, butik vinarije, uz direktnu uključenost vlasnika u ceo proces uzgoja vinove loze i vinarstva, i svi praktikuju održivost u celom svom proizvodnom procesu.

Vinarija Plavinci će u Veroni (a kasnije i u Izoli) predstaviti tri vina: Good boy Bruno - čuveni polusuvi organski Pét-Nat od grožđa tamjanika; Selena, suvo organsko vino, takođe od grožđa tamjanika; i Ćilibar, suvo organsko vino od grožđa panonija. Dok su Good boy Bruno i Selena oranž vina, macerirana skoro nedelju dana, Ćilibar je maceriran samo dva dana.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.