Proizvodnja vina

Proizvodnja vina

Održivo vinogradarstvo i vinarstvo - Bez herbicida, sa lakim bocama, recikliranim papirom
Detaljnije
Kako vinari ocenjuju 2022 godinu? - Bikicki: Najveći problem obrati sve na vreme

Kako vinari ocenjuju 2022 godinu? - Bikicki: Najveći problem obrati sve na vreme

Posle veoma izazovne godine poslali smo našim vinarima upitnik za 2022 godinu. Hteli smo dobiti opštu sliku stanja, međutim čitajući odgovore smo svhatili, kako je svaka vinarija priča za sebe, kako vinari različito pristupaju pitanjima i svom poslu, i kako je to u stvari lepo i predstavlja veliko bogatstvo. Pitanja su bila identična za sve. Bikicki u 2022. godini priprema nešto interesantno. Dovoljno da Vam kažemo imena etiketa: Cu extreme i Makana esencija. Mi ih nestrpljivo čekamo!

Vinarija Enjingi
Divlji kvasci

Vinarija Enjingi

Koloman Enjingi u Hrnjevcu je, na obroncima Krndije, prvu vinovu lozu posadio još 1890. Danas u celom kutjevačkom i požeškom kraju znaju da je on tada prvim čokotima graševine i kadarke utemeljio najprestižniju porodičnu tradiciju uzgoja vinove loze i proizvodnje vina na celom tom području.

Ljubav prema vinogradima i tajnama vlastitog podruma uspeo je preneti na sina Martina, a ovaj je u porodični posao uveo i svoga sina, Kolomanova unuka Vaclava. Treća generacija Enjingija je tokom burnih političkih i ratnih vremena uspela očuvati svoje porodično gospodarstvo.

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.