Open That Bottle Night – Prilika da otvorite bocu vina

Open That Bottle Night se obeležava poslednje subote u februaru svake godine, tj. ove godine 25. februara. Ovaj dan je stvoren da se osigura da se one fine boce vina koje ste ostavili za neku posebnu priliku otvore baš na ovaj dan. Da li ste znali da neki ljudi imaju strah od vina koji se zove enofobija? Niste Vi, nadamo se!
Open That Bottle Night – Prilika da otvorite bocu vina

ISTORIJA OTVARANJA TE BOCE NOĆI

Vino je jedno od najomiljenijih alkoholnih pića na svetu. Na Open That Bottle Night, ljudi širom sveta puštaju na slobodu svoje flaše koje su ostavljali za posebne prilike. Ne moraju biti stare boce vina; čak i ta boca vina koju ste kupili ujutru i spremili za veče je takođe sasvim u redu! Open That Bottle Night su izmislili dva novinara (kolumnista „Degustacija“) u „The Wall Street Journal-u“, Doroti Džej Gejter i Džon Brečer, tim muža i žene. Ovaj događaj je kreiran sa glavnim ciljem da motiviše ljude da se ponovo povežu jedni sa drugima uz flašu vina i stvore lepe uspomene. Postoji poseban način da proslavite Open That Bottle Night na najbolji način, preporučuje nationaltoday.com. Sve počinje izborom tog posebnog vina koje ste sačuvali za posebnu priliku. Sada pozovite svoje prijatelje i porodicu u svoj dom ili na mesto za piknik na otvorenom. To je to, sada sve što treba da uradite je da otvorite to vino i podelite ga sa njima. Razgovarajte i podelite davno zaboravljene dragocene uspomene iz svog života i uživajte u večeri. Od svoje inauguracije 2000. godine Open That Bottle Night je postao globalni fenomen i slavi se svake godine poslednje subote u februaru, a popularnost raste iz godine u godinu. Dobro vino se konzumira, ali se dobro vino pravi da se deli sa drugima. Dobrom vino prija odležavanje, međutim ako imate kod kuće neku bocu koju čuvate već jedno vreme, možda je sada prilika da ga otvorite, jer za deset godina može da se desi da neće biti za konzumaciju.

 

Open That Bottle Night – Prilika da otvorite bocu vina
Open That Bottle Night – Prilika da otvorite bocu vina
Open That Bottle Night – Prilika da otvorite bocu vina

Mi smo se odlučili za Maurer SOTT – Pinot Noir, 2015 godine - prirodno slatko crveno vino, napravljeno od dehidrirane bobice. Tokom odležavanja u buradima natopili smo više od dvadeset različitih lekovitih biljaka. SOTT je proizveden na osnovu tradicije stare 2000 godina.

Ako nemate ništa na polici, na webshopu prirodnovino.rs Vam možemo preporučiti minimalno 5 vina, koja su već dovoljno stara da će Vam ulepšati dan. Uživajte!

Quinta de Saes Reserva EP 2015 – vino iz Portugalije, od sorti grožđa: 70% Red blend, 15% Touriga Naçional, 15% Alfrocheiro, odležavalo 18-24 meseca u francuskim buradima.

Traminer – Vinarije Maurer - Boja esencije od traminca je zlatna, kao da je u boci tečno zlato. Tri godine je sazrevalo u hrastovom buretu, a zatim je flaširano. Berba 2015. godine. Ima 241g prirodnog šećera pored 11 procenata alkohola. Esencija koja je jedinstvena na srpskom a i ne svetskom tržištu.

Gmitar – Prokupac vinarije Vujić iz Župe. Rubin boje, sa mirisom divlje maline, zrele višnje, borovnica, ribizle uz kompleksne tanine i dug after taste. Spontana fermentacija, maceracija 22 dana. Flaširanje se vrši bez pumpe i filtracije.

Makana – Vinarija Bikicki – 2017 Duboke, ćilibarne boje. Bogatog mirisa koji počinje sa suvim grožđem, pa preko medastih nota, jabuke kožare, džema od kajsije i kandirane pomorandže stiže do plementih mineralnih nota. Umereno slatko i izuzetno sveže, na jeziku vibrantno, sa slojevitim i kompleksnim ukusom. U završnici se prepliću citrusi, plemenita gorčina, mineralnost i ukus žerbo kocke.

Maximianvs – Vinarija Imperator – 2018 Kupaža Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec. Vino je žive rubin crvene boje umerenog viskoziteta. Miris je srednjeg intenziteta, razvijen i izuzetno voćan na zrele višnje i šljive sa primesama začinskih i zemljanih tonova. Dobro balansiran i svež uz naznaku sladića, tamne čokolade i meda. Telo je umereno puno sa konkretnim i sočnim taninima i odlično integrisanim drvetom koje nagoveštava dašak vanile u završnici sa višnjama i čokoladnim tonovima. Gastro savet: crvena mesa, zreli sirevi, srpsko meze, masnija riba.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.