Vinarija MCC

Čitava filozofija je da radimo sve u skladu sa prirodom, a ne protiv nje.
Vinarija MCC

 

McC Vinarija je izgrađena 2018.godine u Erdeviku, na Fruškoj Gori i proizvodi organska i biodinamička vina. Prilikom tretiranja zemlje ne koristimo nikakve hemikalije, pesticide, herbicide, veštačka đubriva i druge modifikovane organizme koji trajno mogu uništiti prirodni ekosistem. Posedujemo nešto manje od 3ha zemlje.

Vlasnik vinarije je Don McCulloch , Škot koji je zajedno sa suprugom Sekom Nikolić 2008. godine kupio vinograd u Erdeviku, koji je zasađen 2009.godine i 2011.godine proizvedena je prva berba koja već osvaja bronzu na Decanteru. Zajedno su počeli da šire svest i znanje o drugačijem i kvalitetnijem pristupu uzgoja grožđa. Do 2018.godine uslužno smo proizvodili vina u drugim vinarijama.

Vinarija MCC
Vinarija MCC
Vinarija MCC

Klima, teroar, sorte

Locirani smo na obroncima Fruške Gore, na vinskom putu, tj. ruti Ilok-Erdevik, koji značajno doprinosi razvoju vinskog turizma na Fruškoj Gori, na području gde je rimski car Probus još 296.godine p.n.e. doneo moderno vinogradarstvo u ovaj kraj.

Vinarija McC ima površinu 221,17m2 . Godišnje proizvede prosečno 15.000 boca. 

Naše sorte su: Merlo, Malbek, Kaberne Fran, Kaberne Sovinjon i Pino Noar, Traminac, Rajnski Rizling I Sovinjon Blan.

Sama izgradnje naše vinarije predstavlja izuzetno lep turistički objekat gde turisti i posetioci mogu da uživaju u pogledu, ukusima najkvalitetnijih vina i gde mogu da nauče mnogo o našoj bogatoj istoriji. Sastoji se od proizvodnog pogona, barik sale gde posetioci mogu da degustiraju vina, sale na gornjem spratu gde prijatelji i posetioci mogu da uzivaju uz vino i najbolje meze prelepog Srema uz prijatan ambijent.

Od 2011.godine koristimo organski i biodinamički pristup tretiranja zemljišta i vinograda, ali tek nakon izgrađene vinarije podneli smo zahtev i dobili ORGANSKI SERTIFIKAT REPUBLIKE SRBIJE za organsku proizvodnju i preradu,kao i za izvoz, u novembru 2020.godine od strane akreditovanog sertifikacionog tela "EKOCERT BALKAN"doo iz Zemuna, ovlašćenog od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako nastaju naša vina?

Sva naša vina su u potpunosti biodinamička i organska. Nikakve hemikalije, đubriva, pesticidi, herbicidi nisu upotrebljeni na zemlji I biljkama što omogućava poboljšan kvalitet, ukus i individualnost vina.
Čitava filozofija je da radimo sve u skladu sa prirodom, a ne protiv nje. Grožđe uzgajamo u regionu koji je poznat po proizvodnji vina više od 2000 godina.
Dodavanjem energije i poštovanjem zemlje, naše grožđe je pažljivo odnegovano, uz primenu modernih metoda u proizvodnji vina. Verujemo da je važno da zadržimo prirodni pristup vinograda i vina.
Crvena vina se čuvaju minimum 12 meseci u srpskom hrastovom buretu a u bocama leže još minimum 10 meseci. Bela vina takođe leže minimum 10 meseci u bocama pre puštanja na tržište. 2020.godine izgradili smo I skladište uz vinariju u kojem čuvamo zalihe vina.

Posedujemo svu neophodnu kvalitetnu tehnologiju za proizvodnju vina, 40 buradi, desetak inox sudova itd.

Po čemu se razlikujemo:
1.Hranimo zemlju radije nego biljku i na taj način gradimo imunitet vinove loze. Imamo svoj kompost koji ima nekoliko prirodnih sastojaka:valerijana,kopriva,kamilica itd koji se zakopava u zemlju,ne koristimo nikakve hemikalije.-holistički pristup.
2. Metod 500-homeopatija-kravlju balegu zatrpamo u rog i zakopamo u zemlju na 2 meseca. Energetska snaga roga i zemlje meša se sa vodom(koja nije hlorisana,- koristimo sopstveni bunar)u vrtlogu i voda se tako energetski pojačava i pravi homeopatiju. Nakon toga prskamo zemlju između redova vinograda.
3. Koristimo ozon-Teslin metod. On ubija loše bakterije i koristimo ga i u vinogradu i u vinariji. Peremo sudove, podove…

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.