
Babba
Vinarija Maurer (Srem, Srbija).
Jedinstveno prirodno vino, fermentisano tri puta.
Osnovno vino (2015) napravljeno je od sorti Riesling i Bakator. Sledeće godine vinu je dodata šira od sorte Mézes Fehér. 2017. je dodata šira od sorte Furmint (kasna berba) a naredne godine od Tamjanike.
Svaka maceracija je trajala u proseku 3 dana.
Nakon svake fermentacije, odležavalo je u polovnim buradima (500 l) od hrasta i na kraju pre flaširanja još godinu dana.
U čaši je bistro, duboke ćilibarne boje.
Na nosu je kompleksno i zavodljivo sa notama suvog grožđa, suvih smokvi, kitnikeza, kandirane kajsije i kore pomorandže, origana, bosiljka, pčelinjeg voska, meda i daškom vanile i lešnika.
Na nepcima je slojevito i zaokruženo sa ukusima kitnikeza, ličija, origana, bosiljka, kandirane pomorandže i kajsije, meda, vanile, lešnika i karamele.
Punog tela, srednjih kiselina, srednjeg alkohola, izuzetno finih tanina i duge završnice.
Zaista jedno drugačije i jedinstveno vino. Umetnost u boci!
Da li znate odakle potiče ime etikete?
Vino je dostupno na našem webshopu - OVDE.