Pažnja vinu kao živom biću

Mi radimo organska biodinamična vina, hemija je zabranjena, nama količina nije bitna – odgovara kratko i jasno Milan Papić, menadžer vinarije McC, kada ga pitamo, kako ocenjuje 2022 godinu kada je berba u pitanju. McC Vinarija je izgrađena 2018.godine u Erdeviku, na Fruškoj Gori i proizvodi organska i biodinamička vina. Prilikom tretiranja zemlje ne koristie nikakve hemikalije, pesticide, herbicide, veštačka đubriva i druge modifikovane organizme koji trajno mogu uništiti prirodni ekosistem.
Pažnja vinu kao živom biću

-- Ako bude 200 grama na čokotu, mi smo zadovoljni. Imamo sedam vrsta grožđa. Ovo je ipak nauka, koja je kod nas povezana sa puno ljubavi. Svakom grožđu se posebna pažnja pridaje. Dosta je vino jako, mi ispod 14 odsto alkohola nemamo vina. Po nama godina je uspešna, ako ima mogućnost da se od napravi dobro vino – objašnjava Papić.

Vinarija McC je po ugledu na Bordo. McC ima 4 hektara grožđa.

-- Posle četiri godine smo se pobrali medalja na Decanteru u Londonu. Sada već slabije idemo tamo, jer smo se dokazali kao mladi vinari. Imamo jednu interesantnu stvar, a to je da želimo da arhiviramo vina, tj. da naše vino bude minimum 20 godina staro a tek onda da izađe na tržište. Nije tu samo sunce, vreme, grožđe u pitanju. Ovde treba mnogo truda i ljubavi. Posvećuje se vinu pažnja kao živom biću, naglašava Papić.

McC vina možete naći klikom na naš web shop.

Pažnja vinu kao živom biću
Pažnja vinu kao živom biću
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.