Organski podrum – mesto puno dragulja

Želja za deljenjem – to je ono što vodi članove tima u Organskom Podrumu. Na čelu sa Raphaël Dayan želja im je da svakodnevno otkrivaju sve o procesu i proizvodnji vina na prirodan način, od svih vinara sa kojima svakodnevno sarađuju. Ciljevi su nam slični, a uskoro ćete imati priliku da čitate životnu priču Raphaëla. Sada upoznajte Organski Podrum, čija vina možete pronaći i u našoj ponudi. Organski Podrum jedan i jedinstven Vinski bar sa vinima isključivo prirodnog porekla na Balkanu!
Organski podrum – mesto puno dragulja

Cilj je da naprave da Organski Podrum bude mesto života i razmene oko iste strasti, a to su živa i nesputana vina, zahvaljujući vinovoj lozi koja je odgajana u skladu sa teroarom.

Osnovan 2020. godine, Organski Podrum nudi veliki izbor prirodnih vina koja stižu direktno od samostalnih srpskih vinogradara i zanatskih proizvođača vina. Organski Podrum je namenjen prirodnim vinima sa ciljem da što većem broju ljudi otkrije raznolikost prirodnih srpskih vina, jer je konzumiranje zdrave hrane u današnje vreme postalo najvažniji izazov. Iz tog razloga Organski Podrum nudi vina bez ikakvih veštačkih dodataka, vina za uživanje, zdrava vina koja najbolje predstavljaju tlo sa koga potiču (terroir), odnosno prava vina sa karakterom.

 

Organski podrum – mesto puno dragulja

Njihov kredo jeste: Odbraniti zanatske proizvođače vina koji su daleko od produktivističkih modela proizvodnje, koji poštuju prirodu i ekosisteme i rade bez korišćenja veštačkih dodataka ili kojekakvih “trikova”. Zaštititi njihovu hrabrost, njihovu neumornu želju da ne popuste pred izazovom lakoće, da nikada ne koriste veštačka đubriva, insekticide ili sintetičke kvasce. Odbraniti vinogradare koji prate proces transformacije grožđa od grozda do boce, dajući mu slobodu da pokaže svoj specifičan karakter. Zaštititi vinogradare sa kojima smo izgradili prijateljske odnose i koji redovno dolaze da predstave svoja vina na degustacijama koje organizujemo u našem podrumu. Zaštititi nestandardizovana vina sa voćnim i mineralnim karakteristikama koje nisu maskirane nikakvim veštačkim dodacima. Zaštititi vina koja su zdrava, lako svarljiva, prirodna ali prava, sa pravim ukusom i autentičnim, čistim aromama, koja nisu oštećena zloupotrebom hemikalija. Zaštititi vina koja odražavaju tlo sa kojeg potiču (terroir) kao i klimatske uslove od kojih zavise, a koji se razlikuju kod svake berbe.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.