Interesantni načini da iskoristite vinske boce

Da li se sećate onih zidova i ograda od pre nekoliko desetina godina, kada su naši roditelji ugradili boce od vina i piva u iste? Ok, možda nije bilo previše lepo, moderno i estetično, ali barem nisu gomilali otpad nego su ga uspeli koristiti na način kako im je odgovaralo.
Interesantni načini da iskoristite vinske boce

Prošlo je nekoliko godina a naš pristup prema otpadu se promenio, ali definitivno ne na bolje. U današnja vremena, kada se svakodnevno susrećemo sa problemom otpada, kada se na svaki korak pominje važnost reciklaže, možda bi trebali da razmislimo i o tome, šta raditi sa praznim vinskim bocama?

Lakše je onima koji imaju dvorište, ali nije nemoguća misija reciklaža ni za one, koje žive u većim gradovima i u stanu. Od starih boca uz malo mašte napravite korisne ili ukrasne predmete za vaš dom.

 

Interesantni načini da iskoristite vinske boce
Interesantni načini da iskoristite vinske boce

Zanimljive lampe, divan luster, stočić za kafu su samo neki od ideja. Od staklenih flaša možete napraviti divne svećnjake koji će vam dobro doći u letnjim večerima u vašem vrtu. Operite sapunom prazne flaše od vina i ostavite da se potpuno osuše. Zatim ih prefarbajte bojom za staklo. Možete da ofarbate celu flašu istom bojom ili da je prošarate s više različitih boja. Ostavite ih da se suše oko sat. Posle toga ih napunite vodom i stavite cveće. Lepo će izgledati kada ih grupišete na jednom mestu, čak i kada su prazne.

Još nekoliko ideja možete naći na našim slikama, a ako ste uspeli da reciklirate koju bocu, javite nam.

A za kraj nekoliko ideja, ako Vam ostane i koja pluta - nemojte ih baciti. Takođe mogu poslužiti kao idealan ukras.

žć

Foto: mojenterijer.rs
Izvor: pinterest.com , mojenterijer.rs
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.